Yani yağmurların oluşmasına mı, bitkilerin döllenmesine yardımcı olması mı?
top of page

Bu özelliği test etmek için sitenizi ziyaret edin.
Hicr suresi 22. Ayette geçen rüzgarları aşılayıcı lar olarak gönderdik ifadesi neye istinaden söyleniyor?
Hicr suresi 22. Ayette geçen rüzgarları aşılayıcı lar olarak gönderdik ifadesi neye istinaden söyleniyor?
1 cevap0 yanıt
Beğen
1 Yorum
bottom of page
Selam
38/36
''Bunun üzerine komutuyla hareket eden rüzgarı onun emrine verdik. Dilediği yere yağmur yağdırırdı.''
Ayetini örnek olarak vererek, yağmuru kastediyor olabilir diyecektim ama edip yüksel ve reşat halife dışında bu ayeti bu şekilde çeviren pek yok.
Genelde ''Onun emri ile dilediği yere yumuşak bir esinti ile akıp gidiyordu.'' şeklinde çevirmişler.
Net bir fikrim olmamakla beraber. Yağmurların kastedildiğini düşünüyorum çünkü yağmurun yağması toprağın aşılanması manasında olabilir.
Bilimsel olarak ise (bildiğim kadarıyla) bitkilerdeki tozlaşmayı rüzgarlar da sağlıyor olabilir ama daha çok böceklerin yaptığını biliyorum, hatta arılar yok olursa insanlık yok olur gibi şeyler okuduğumu hatırlıyorum. Ağaçların çiçek açtığı zamanlarda tozlaşma için arıcılarla meyve üreticilerinin anlaşmalar yaptığını falan okumuştum yani arıcılar kovanlarını meyve bahçesinin ortasına getiriyorlar böylece çok sayıda arı çiçekleri tozlaştırıyor..
Bence yağmur. Ama ikisi aynı anda kast ediliyor da olabilir.