Kuranda her ne kadar hz adem ilk insandır denmese bile bazı ayetlerden ilk insan olduğu anlaşılıyor ve hz Adem soyağacına baktığımız zaman 7000 gibi yıl çıkıyor her ne kadar kuranda tarih geçmesede ve günümüzde 200.000 yıl öncesine ait bir sürü fosil bulunuyor bu durumu nasıl açıklayabiliriz
top of page

Bu özelliği test etmek için sitenizi ziyaret edin.
Hz Adem ilk insan mı yoksa ondan önce başka insanlar da yaşadı mı?
Hz Adem ilk insan mı yoksa ondan önce başka insanlar da yaşadı mı?
3 yorum
Beğen
3 Yorum
bottom of page
''200.000 yıl öncesine ait bir sürü fosil bulunuyor''
Diyorsun, doğru ama bilişsel devrim denilen bir şey var. Bununda yaklaşık 70.000 yıl önce gerçekleştiği düşünülüyor.
Bilişsel devrim ile insanlar hayvanlardan ayrılmaya başladı diye biliyorum.
Bu konuyla alakalı önceden okuduğum bir kitap var.
''Kuran Açısından Evrim Teorisi''
Bu kitapta yazar diyor ki (hatırladığım kadarıyla yazıyorum.) insanlar hep dünyadaydı cennet diye tabir edilen şey insanın hayvan gibi yaptıklarından sorumlu olmadan masum yaşantısı idi. Fakat ilk günah ile insan vicdan azabı duymaya başladı ve bunu insanın yeryüzüne inmesi şeklinde lanse ediyor. Bence bu görüş hem saçma hem yanış ama yazmak için yazdım. :)
Sonra Caner Taslamanın ''Bir Müslüman Evrimci Olabilir Mi?'' isimli kitabında bu konuyu işledi diye hatırlıyorum kitabın pdf sini şu linkten okuyabilirsin.
: https://www.canertaslaman.com/wp-content/uploads/2020/07/birmuslumanevrimci.pdf
Benim kendi düşüncem ve zannıma göre ise insanın yeryüzüne inişi zaten dünya üzerinde var olan insansı canlıların aracılığı ile gerçekleşti. Yani bir şekilde bu canlılar bir insan doğurdu ve sonra bu canlıların soyu tükendi. Bu konuyla alakalı bir kaç alıntı yapacağım.
''Yalnızca 6 milyon yıl önce, tek bir dişi maymunun iki kızı oldu. Bunlardan biri tüm şempanzelerin atası olurken, diğeri de bizim büyük annemiz oldu.''
Hayvanlardan Tanrılara: Sapiens, Yuval Noah Harari Sf. 19 Kuran
3/59 “ALLAH'a göre İsa'nın örneği, Adem'in örneği gibidir; topraktan biçimlendirdikten sonra ona 'Ol,' dedi ve o da oldu.” Yani benim anladığım kadarıyla isa nasıl babasız doğdu ise ve örneği nasıl ademin örneğine benziyorsa bu şekilde yeryüzüne gelmiş olabiliriz.
Bilişsel devrim ile alakalı yazıda
‘’Bilişsel devrim, 70 ila 30 bin yıl önce ortaya çıkan yeni düşünce ve iletişim biçimleri anlamına gelir. Sebebi kesin olarak bilinmemekle birlikte, en çok kabul gören teoriye göre genetik mutasyonlar Sapiens'in beyin iç yapısını değiştirerek, daha önce mümkün olmayan şekillerde düşünmelerini ve tamamen yeni dillerle iletişim kurabilmelerini sağladı. Bilgi ağacı mutasyonu adını verebileceğimiz bu mutasyon, neden Neandertal yerine Sapiens'in DNA'sında gerçekleşti? Bilebildiğimiz kadarıyla bunun sebebi tamamen tesadüf,
Hayvanlardan Tanrılara: Sapiens, Yuval Noah Harari Sf. 35
yani 200.000 yıl öncesinden fosil var ama onların insan olduğuna dair bir kanıt yok. Bilişsel devrim ile insanlık başlamış yani yeryüzüne inmeye başlamış olabilir.