Orijinal CS 1.6 Arayanlara Küçük Bir Tavsiye
Son zamanlarda eski FPS oyunlarına tekrar dönmeye başladım ve doğal olarak ilk aklıma gelen oyun Counter-Strike 1.6 oldu. Ancak internette biraz araştırma yapınca fark ettim ki birçok sürüm gereksiz modlarla, değiştirilmiş silah modelleriyle veya farklı eklentilerle geliyor. Benim istediğim ise yıllar önce oynadığımız klasik ve orijinal deneyimdi.
Birkaç farklı istemciyi denedikten sonra cantır 1.6 indir sayfasındaki sürümü kurdum. Hoşuma giden tarafı oyunun orijinal yapısını koruması oldu. Ekstra modlar bulunmuyor, klasik silah modelleri ve oyuncu karakterleri olduğu gibi bırakılmış. Ayrıca bot desteğinin hazır gelmesi sayesinde internet bağlantısı olmadan da oynayabiliyorum. Sayfada belirtildiği gibi istemci çevrimiçi ve çevrimdışı kullanım için uygun, ayrıca Windows'un güncel sürümlerinde de çalışıyor.
Kurulum aşamasında herhangi bir sorun yaşamadım. Dosyayı indirip birkaç dakika içinde oyuna girebildim. Özellikle eski haritalarda dolaşırken gerçekten nostaljik bir his verdi. Dust2, Inferno ve diğer klasik haritalarda eski günlerdeki atmosferi tekrar yaşamak güzel oldu. Bilgisayarı çok güçlü olmayan arkadaşlar için de iyi bir seçenek olabilir çünkü sistem gereksinimleri oldukça düşük tutulmuş.
Benim gibi modifiye edilmiş sürümler yerine temiz ve klasik CS 1.6 deneyimi arayanlar varsa bu sürüme göz atabilir. Uzun zamandır kullandığım en sorunsuz istemcilerden biri oldu ve şu ana kadar herhangi bir performans problemiyle karşılaşmadım.