top of page

Deizm neden artıyor?

Günümüzde herhangi bir genç 15-28 yaşları arasında sorgulamaya başlatan bir şey oluyor. Bazıları kendi kendine "neden iman ediyorum?" diyerek başlıyor (ben öyle başladım) bazıları inancı farklı /inançsız bir arkadaşının düşüncesini merak etme üzerine sorgulamaya başlıyor, bazıları da basit bir soruya takılarak..

Sonra sorusuna cevap aramaya başlıyor, çevredekiler körü körüne inanışçı olduğu için sorularına cevap vermiyor, hatta sorguladığı için ters tepki veriyor, baskı yapıyor. Bu sorgulayan genç bir taraftan baskı bir taraftan da çevresindeki insanların körü körüne inanışçı olduğunu görünce dinin inancın yalan olduğu düşüncesini giriyor (haklı olarak) ve ateist oluyor. Sosyal medyada birkaç ateist capsi görüyor, kuranda hata çelişki olduğunu zannediyor ve bunları alıp inançlı kişileri dinden çıkarmak için kullanıyor... Yıllardır tartışma platformlarında gördüğüm çoğu nonteist'in (ateist deist agnostik vb.) dinden çıkma sebebi budur.

Bunun temel sebebi kim biliyor musunuz? "islam akıl dini değildir... , sorgulama dinden çıkarsın,... kanıta gerek yok sadece inanırsın...." diyen, yanmayan kefen satan, hurafeler uyduranlara "hoca" diyen körü körüne inanışçılardan başkası değil.

Şimdi de "evlatlarımız deizm'e kayıyor!" diye ağlıyorlar. Biz sorgulayan müslümanlar yıllardır bunu söyledik, yıllardır durumun bu hale geleceğini söyledik :) bizlere "reformist" dediler, bizleri müslüman saymadılar.

Boşuna ağlamayın.. "islam akıl dinidir, kuran Yetmiş'ten fazla Ayette <aklınızı kullanın, düşünün, delil isteyin, atalarınız yanlış yolda olabilir >diyerek sorgulamayı emir eder, sorgulayan müslüman olarak İbrahimi örnek verir" diyen biziz. "islam akıl dini değildir, sorgulama dinden çıkarsın, kanıta gerek yok sadece inanırsın" diyen sizsiniz!

Hurafeler, saçmalıklar uydurup "din" adı altında para kazananlara "hoca" ismini veren sizsiniz, bunların olmadığını anlatan biziz!

Yıllardır gerek gerçek hayatta gerek sanal ortamlarda, tartışma platformlarında, sizin zihniyetiniz ile mücadele eden, ateistlerin çarpıtmalarına, yalan bilgilerine, kafa karıştırıcı sorular ile dinsizliğe çeken sitelerine karşı mücadele eden, insanları tahkiki (sorgulayan) imana çağıran, kanıtlar sunan, sorulara cevaplar veren biz sorgulayan müslümanlarız.

Bizlere "reformist" diyenler sizlersiniz! Boşuna "dinsizlik artıyor." demeyin. Bu şekilde devam ederek daha neler göreceksiniz.. Yıllardır bunları söyledik, daha yeni uyandınız ama geç kaldınız..!


142 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page