top of page

Evreni 6 günde yaratan tanrı Kuranı neden senede indirdi?



"Evreni 6 günde yaratan tanrı neden kur'anı 23 yılda indirdi?"

İlk olarak şunu belirteyim 🌟 "6 gün" bizim 24 saat saydığımız günlerden oluşan 6 gün değildir.

"yevm يوم" kelimesi eski sözlüklerde "dönem, çağ, evre" anlamında kullanılır. Bunu kur'an ayetleri ile de anlayabiliriz ; Kur'an'ın pek çok ayetinde "kıyamet GÜNÜ (يوم القيامة)" ifadesi geçer (örnek :2/85)

Bu ayetlerde "gün" kelimesinin "dönem, zaman, evre" manasında olduğunu anlıyoruz. Çünkü kıyametin 24 saatlik bir zaman diliminden oluşmadığını biliyoruz.

Ayrıca bir diğer delil de Kur'an'a göre zaman görecelidir. Bunu şu ayetlerden anlayabiliriz ; Mearic 4 "süresi 50.000 yıl olan 1 günde ona yükselir" Hac 47 "Allah katında 1 gün sizin saydığınız 1000 yıl gibidir"

Bilimsel olarak da ispat edilmiştir. Zaman görecelidir. Arapçada 1000, 50.000 gibi sayılar çokluktan kinayedir. Bu ayetlerde 1 günün çok uzun yıllara denk olarak göreceli olduğu açıkça belirtiliyor.

Burdan anlaşılıyor ki ; 6 gün değil 6 evrede bir yaratılış vardır.

🌟 kur'an'ın 23 yılda inmesi bile mucizedir. Çünkü peygamber, kur'an'ın inişi esnasında her an ölüm riski ile yaşıyor. Pek çok savaşlara katıldığını, yaralandığını, kendisini öldürmeye teşebbüs edenlerin olduğunu biliriz. Peki kur'anı kendisi uydurmuş olsaydı, neden ölüm riski olduğunu bile bile 23 yıl gibi uzun bir süre beklesin ki? O kadar savaşa katılmasına rağmen ölmüyor ancak kur'an'ın inişi Maide 3. Ayet " bugün dininizi kemâle erdirdim ve üzerinizdeki nimetimi tamamladım. Sizin için din olarak İslâm’ı beğendim.” ile tamamlandıktan sonra ölüyor. Bu olay bile tarihsel olarak mucizedir. Çünkü bu kadar uzun bir sürede kitabın inişi tamamlanmadan önce ölmesi ihtimali çok yüksekti. Ama 5/67 ayeti ile kendisinin korunduğunu bildirmişti ve gerçekten de korundu...  #bir_sorgulayan_muslumanin_gozunden

91 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page