top of page

HZ ADEMİN YARATILIŞI VE İNSANIN EVRİMİ ARASINDA ÇELİŞKİ VAR MI?

Güncelleme tarihi: 25 Nis

Öncelikle çelişki nasıl oluşu buna bakalım


Çelişki, bir önermenin doğru halinin, aynı ortam geçerli iken ikinci defa önerildiği bir durumda, yerine negatif biçiminin doğru bulunması ile ortaya çıkar.



Eğer adem hem evrim ile oldu aynı zamanda olmadı sonucu çıkarsa bu çelişki olur veya insanlar evrim ile oluştu aynı zamanda oluşmadı sonucu mantıkta çelişki olur.



Öncelikle evrim teorisinin bir çok aydınlanması gereken boşlukların olduğunu farkında olmamız gerekiyor.












Sitede ki yazıları okuyunuz









Yer yüzünde insansılar tamamı yok olmuş olup sadece genetik olarak benzer olarak özel yaratılan ademin nesli kalmış olabilir.


İnsangiller (Hominidae) ve gibongiller (Hylobatidae) birbirlerinden 16-20 milyon yıl önce ayrıldılar. İnsansıların evrimsel tarihinde birçok soyu tükenmiş türü bulunur



Biz burada bütün teorileri göz önünde tutacağız ve yaygın kabul gören ''sürekli evrim kuramı'' üzerinden bakacağız..


Her ne kadar aydınlanması gereken yerler olsa bile elimizde ki veriler evrim olgusunu göstermektedir.


Sitede ki yazıları okuyunuz.






Hz Ademin yaratılışı üzerine farklı anlayışlar ortaya koyulmuştur.


1. İnsanın yaratılışı ile aktarımlar metafor olup ilk muhatap bilgisi üzerinden ontolojik bilgi vermemekte sadece yaratıcı gücüne yönelik mesajlar vermektedir.


2 İnsan yaratılışı ''nasıl'' bilgisi vermemekte sadece ham madde vurgusu yapmaktadır ayetleri dil kuraları içinde farklı şekilde anlaşılabilir tevil edilebilir.


Nisa 1







Sitede ki yazıları okuyunuz







Biz Ademin yaratılışı için farklı anlayışları göz önünde tutup geleneksel olarak kabul görmüş olan ademin topraktan direk özel olarak yaratıldığı üzerinden bakacağız ..


Konu ile ilgili ayetleri tefsirlerden okuyunuz.






































Sonuç: Evrim teorisinde aydınlanması gereken bir çok nokta olmakla birlikte kuranda ilgili ayetleri ilgili hadisleri farklı şekilde anlamaya müsait olduğunu göz önünde tutmamız gerekmektedir. En genel kabul üzerinden aldığımız zaman Hz adem özel olarak topraktan yaratılması çocukları yer yüzünde var olan insansılara genetik olarak uygun olmaları sebebi ile onlarla üremeleri ayet ve hadislerin ademden geldiğimizi söylemesi genel bir hitap olup istisna barındırması ile insanın evrimi ve Hz adem yaratılışı arasında bir çelişki olmadığını görmekteyiz....


Burada neyin doğru olduğunu değil en yaygın kabulün evrim teorisi ile çelişmediğini aktarmış olduk..



Lütfen videoları ve verdiğimiz makaleleri okuyunuz....



DERLEYEN ARAŞTIRAN YAZAR


MUSTAFA ALİ UÇAR.









1.211 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page